Yoused.nl - Shop decorations you always wanted to have

Fietskleding

Wist Interieurbouw Rick Smeenk Tourrenners over te halen na afloop van de Tour de France naar Almere te komen? Niets is minder waar! Als u deze wielrennergroep tegenkomt, gaat het niet om Tourrenners. Hoewel hun professionele kleding wel die schijn kan wekken. Het zijn "gewoon" amateur wielrenners die vanaf juli rijden in het tenue van hun hoofdsponsor "Interieur- en tentoonstellingsbouw Rick Smeenk" uit Almere.

Een rondje draaien?
De groep van gemiddeld tien man (afhankelijk wie er op dat moment kan) rijdt heel wat kilometers weg waarbij het tempo aanzienlijk is. Tijdens de twee à drie uur durende ritten ligt de gemiddelde snelheid als gauw op zo'n 30 km per uur. De ploeg rijdt in Flevoland, maar met hetzelfde gemak ook tijdens het weekend in Duitsland of België. Dat valt allang niet meer onder de categorie rondje draaien. Dat is gepassioneerd fietsen.
Dat is wat deze mensen onderling verbindt: hun passie voor hun sport, het met elkaar delen van een uitdaging.

Sponsoring
Om die reden besloot het bedrijf Rick Smeenk hen te sponsoren in de vorm van kleding. "Zo'n ploeg is representatief voor je bedrijf. Ze zijn serieus, oplettend en sportief; dat is de overeenkomst tussen ons bedrijf en de ploeg. Vandaar ons besluit hen te sponsoren", aldus Ellen Smeenk (directielid).
"Sponsoren of financieel steunen hoeft voor ons eigenlijk niet zo zichtbaar te zijn. Maar in dit geval leek het ons leuk, temeer omdat Rick zelf een fanatieke wielrenner is en deel uitmaakt van de ploeg", aldus Ellen.

Goed voorbeeld?
Goed voorbeeld doet goed volgen? Voor het personeel is het misschien wel een reden om ook vaker op de fiets te gaan zitten.
"Heel goed mogelijk" beaamt Ellen. "De meeste van onze medewerkers komen uit Almere of omgeving. Ze kunnen de auto dus gemakkelijk verruilen voor de fiets. Dat is het voordeel als je in je woonplaats aan de slag gaat. In plaats van urenlang bakken in de file kun je lekker uitwaaien voor of na je werk. Energie op doen en nog meer genieten van het zomerweer. We zoeken nog mensen, dus als er nog inwoners van Almere zijn die de files beu zijn, laat ze dan kijken op www.ricksmeenk.nl.
Wie weet, kunnen zij er binnenkort ook voor kiezen om op de fiets naar hun werk te gaan!"

Nagekomen bericht:
Zelfs in de Alpen kom je de fietskleding van Smeenk tegen.