Yoused.nl - Shop decorations you always wanted to have

Rick Smeenk 25 jaar personeelsuitstap

16 mei jl was het eindelijk zover. Om 18.30 verzamelen op Schiphol.

Als eerste vertrokken we naar Barcelona. Na een heerlijk ontbijt in designhotel Olivia, waar we hadden overnacht, volgde een stadsrondrit op de fiets. Er werd copieus (!) geluncht aan de haven.

Daarna reden we verder naar de cruise terminals en gingen we aan boord van de Voyager of the Seas, een van de grootste cruiseschepen ter wereld. De koffers waren al vanuit het hotel aan boord gebracht. Na een  hilarische rollcall (waarbij alle passagiers aan dek moeten verschijnen met hun zwemvest om) zette het schip om 17.00 koers naar Zuid Frankrijk. De V of the S is een immens schip waarop, inclusief de bemanning, meer dan 5000 personen verblijven. Daarom kregen we eerst een rondleiding over het schip ter orientatie. Wat was er allemaal op het schip, je kunt beter vragen wat was er niet. Een klimwand, een ijsbaan, een complete winkelstraat ga zo maar door, verzin iets en het was er.

De volgende ochtend kwamen we aan in Villefranche sur Mer. Met kleine bootjes werden we van boord gehaald en ging het verder in een (spiksplinternieuwe) bus naar Monaco. Daar konden we mee met de rondleiding. Een aantal bezocht Riva aan de haven en het circuit, wat al was opgebouwd voor de Formule 1 volgend weekeinde. Daarna werd de reis vervolgd naar Roquebrune. We lunchten op het pleintje waar Barend en van Dorp een aantal jaren geleden tijdens een van de voetbaltoernoois Villa BvD opnamen. Redelijk vol en goedgemutst ging het verder naar Eze. Terug in Villefranche ging een deel van de groep naar het strand voor een duik in de Middellandse zee, anderen gingen shoppen of terug naar het schip.

Die avond was gala diner. Iedereen verscheen op zijn Paasbest. Heel erg leuk om je eens helemaal te kunnen optutten, een aantal dames was zelfs in avondjurk!! In de discotheek ging het door tot in de kleine uurtjes.

Zaterdag was relaxdag, deze werd helemaal doorgebracht op het schip. Eten, luieren, basktetballen, fitnessen we vermaakten ons opperbest. Laat in de middag werd een ijsshow aan boord bezocht. De dag eindigde met een cocktailparty en diner. Rick en Ellen kregen schitterende foto's van het schip en de medewerkers in gala aangeboden. En het diner werd afgerond met een 25 jarig bestaan taart.

Zondag vroeg weer op voor het laatste gezamenlijke ontbijt. Ontscheping en met de bus weer naar het vliegveld van Barcelona.

Weer thuis was het nog het moeilijkste, want hoewel iedereen dolblij was kinderen en familie weer te zien, zag men zich geplaatst voor de vraag waar moet je beginnen om dit allemaal te vertellen.