Yoused.nl - Shop decorations you always wanted to have

Werkbezoek Europarlement Brussel

Op 19 en 20 december hebben een groep, bestaande uit 19 dames, voornamelijk vrouwelijke ondernemers en CEO's, en 1 dappere heer, op uitnodiging van Corien Wortmann een werkbezoek gebracht aan het Europese Parlement in Brussel.

In Brussel werd de groep begeleid door Sidony Venema de Flevolandse vertegenwoordiger in het Huis van de Nederlandse provincies.

Dinsdagavond werd de groep een diner aangeboden door Corien Wortmann.
Woensdagochtend ging het programma al vroeg van start.
Na een bijzonder enthousiaste en inspirerende, maar bovenal verhelderende presentatie van Corien Wortmann over haar werk in het Europese Parlement, volgde nog een presentatie door de voorlichter van het Euro parlement Olaf Schneider.
Hij vertelde over de procedures, over de maandelijkse volksverhuizing van Brussel naar Straatsburg en de reden waarom die plaats vindt. Hij beantwoordde vragen als: Wat is de algemene voertaal (die is er niet, iedereen gebruikt zijn eigen nationale taal). Hoe lang mag iemand spreken in de plenaire vergadering (2 minuten en het wordt geklokt).
Daarna mochten we een kijkje nemen in de plenaire vergaderzaal van het parlement.
En we zagen in aan andere vergaderzaal Corien Wortmann in actie.
Ook wij mochten plaats nemen met een koptelefoon waarin we simultaan de vertaling hoorden van de woorden van de heer Trichet.

Tijdens de lunch ontmoetten we Betty van Arenthals, een pittige spraakwaterval. Tegenwoordig is zij voorzitter van de AEDT, de Europese branch organisatie voor de mode detailhandel. Voorheen was zij voorzitter van de Mitex en vice voorzitter van het MKB. Wederom bijzonder inspirerend.

Conclusie een buitengewoon inspirerend werkbezoek. Een initiatief dat zeker een vervolg moet krijgen. Een uitstekende mix van business en pleasure (uiteraard hebben de dames de Belgische economie, al shoppend, een flinke impuls gegeven).