Yoused.nl - Shop decorations you always wanted to have

geschiedenis

<
>

Diemen 1982 Rick en Ellen Smeenk starten hun timmerbedrijf RM Smeenk in een schuurtje op het erf van de vader van Rick. Iets in de vis had meer voor de hand gelegen, want Rick komt uit een geslacht van palingvissers en de vader en grootvader van Ellen waren haringmannen.

Het eerste personeel doet zijn intrede. Het schuurtje wordt al snel een schuur. Er komen bestelauto's, vrachtauto's, de timmerwerkplaats wordt uitgebreid met een meubelspuiterij. Elke zomer wordt het pand weer een stukje groter. Er worden locaties bij gehuurd in Amsterdam, Diemen en Weesp. Het bedrijf is allang geen eenmanszaak meer, maar een besloten vennootschap.

De eerste computergestuurde machine doet zijn intrede. Met de introductie van de computerfrees wordt de computervrees snel overwonnen.

Almere 2001. Rick en Ellen besluiten een pand van ± 4000m2 te laten bouwen ten behoeve van de logistieke afdeling. Het bedrijf, dat ooit is begonnen als standbouwbedrijf in het hogere segment, is uitgegroeid tot een tentoonstellings- en interieurbouwbedrijf, dat over de hele wereld actief is.

Almere 2002. Het werken in Almere bevalt zo goed dat wordt besloten de timmerafdeling en de administratie te verhuizen naar Almere. Echter om te voorkomen dat ze binnen de kortste keren weer uit hun jasje groeien, laten Rick en Ellen nog een tweede fase, ± 3000m2, aan hun pand bouwen. Geheel tegen verwachting verhuist, na enkele maanden, ook de meubelspuiterij naar Almere en vindt een plekje in de timmerwerkplaats. Alle divisies onder één dak werkt fantastisch!

Almere 2005. De meubelspuiterij maakt een gigantische groei door. Zorg om het milieu en de keus de productie in Nederland te houden, resulteren in mega investeringen. Fase 3 van de bouw, weer ± 3000m2 wordt gerealiseerd. De meubelspuiterij krijgt een eigen hal.

Middellandse Zee 2007. Rick, Ellen, medewerkers en aanhang vieren het 25 jarig bestaan tijdens een cruise over de Middellandse Zee.

Dronten 2008. Rick Smeenk ontvangt de Flevopenning 2007 voor de meest Innovatieve Onderneming. Uit het juryrapport:
Rick Smeenk heeft zich vanuit een traditioneel timmerbedrijf door innovatie ontwikkeld tot een koploper op het terrein van interieurbouw.
Voor interieurbouw Rick Smeenk is innovatie een continue onderdeel van de bedrijfsvoering.
Interieurbouw Rick Smeenk legt bij haar innovaties ook de link met duurzaam ondernemen. Aandacht voor het beperken en hergebruik van restafval en het verbeteren van de werkomstandigheden zijn hiervan goede voorbeelden.

Almere 2008. Rick Smeenk is finalist voor de verkiezing Onderneming van het Jaar.